Second Generation Nissan Xterra Forums banner
1 - 10 of 10 Posts

·
on line
Joined
·
82 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hello all, Hey anyone get this annoying cluck sound coming from the leaf springs It happens everytime I turn. I have tried taking them apart and greased them the sound stopped for 2 days. If I WD-40 the crap out of the leafs it'll stop for a couple of days also. Any clues guys this is just driving me crazy.
 

·
on line
Joined
·
14 Posts
Roll up the windows and pump up the volume, bro. If you've done all that and still nothing, what else?

Try your dealer see what they say. In my experience they will just ignore you or tell you you are allucinating.
 

·
on line
Joined
·
315 Posts
The leaf springs on the X are the noisiest I have ever heard. It seems any bit of dust in there makes them squeak. Whenever I go wheeling I come back sounding like a 50 year old rust bucket. People actually stare at me because of the noise! It gets better when it's washed and sprayed down (the spring pack that is) but is never completely quiet.

I've also heard the clunks, but they are off and on and seem random, plus I have no idea where they come from.

I've just gotten used to it all...
 

·
on line
Joined
·
15,651 Posts
geo9974 said:
Hello all, Hey anyone get this annoying cluck sound coming from the leaf springs It happens everytime I turn. I have tried taking them apart and greased them the sound stopped for 2 days. If I WD-40 the crap out of the leafs it'll stop for a couple of days also. Any clues guys this is just driving me crazy.
Make sure a leaf is not broke.
 

·
on line
Joined
·
82 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Catalyst said:
no problem with that here..... do you have an OR model or S?
I have an SE. I have taken it to the dealer 2 times the first time they spread open the clips on the leaf spring and the second time they greased them the noise came back. If you let the suspension sag fully like on a lift it will also stop for a few days but it comes back it always comes back :mumum:
 

·
on line
Joined
·
1,479 Posts
check this out, the answer to your problems might be here

LINKY
 

·
on line
Joined
·
2,938 Posts
armandov99 said:
I've also heard the clunks, but they are off and on and seem random, plus I have no idea where they come from.

I've just gotten used to it all...
x2

I am begining to think it has to do with the skid plates.
 

·
on line
Joined
·
3,262 Posts
Nope not the skid plates. I have the S model and mine started doing it right after the first time i put her in the mud. I sprayed the crap out of them with WD40 and it went away for a wile, just to come back louder and stronger. But eventually it started to die down a little, and after i put my shackle lift on, it became virtually unnoticeable!
 

·
on line
Joined
·
210 Posts
Stay away from the WD40 - it dry out to fast, it's sticky and attrac dust and crap. Use "Fluid Film" or plain old "White grease" and do it as shown in the Service bulletin posted by BGXterra (3 post before this one)

See Ya!
 
1 - 10 of 10 Posts
Top