VDC off light reset - Second Generation Nissan Xterra Forums (2005+)
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 24 (permalink) Old 07-22-2007, 05:39 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Troy, NY / Setauket, NY
Posts: 266
Send a message via AIM to cookX
VDC off light reset

So i just installed some Fog lights on my X.

While i was doing the wiring i had the negative wire unplugged from the battery just to be safe. When i re attached it, the VDC off light is on and wont turn off when i keep pressing the VDC button.

I didnt touch any other wires under the hood or behind the dash so i dont know how it could have been something i messed up.

do you have to reset the light after you have the battery disconnected for a while? if so, how?

thanks

06 Night Armor 6 speed 4x4
265/75 Maxxis Bighorns
Stealth Stock Steelies
cookX is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 24 (permalink) Old 07-22-2007, 05:55 PM
Veteran
2006 Xterra S
 
willgr1's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Palm Harbor, FL
Posts: 2,077
Send a message via AIM to willgr1
soon as you start driving it it should turn off itself, always happens
willgr1 is offline  
post #3 of 24 (permalink) Old 07-22-2007, 06:07 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Troy, NY / Setauket, NY
Posts: 266
Send a message via AIM to cookX
awesome thanks

yeah i only had it on for like 30 seconds to move it, ill see if it turns off tomorrow on the way to work

06 Night Armor 6 speed 4x4
265/75 Maxxis Bighorns
Stealth Stock Steelies
cookX is offline  
post #4 of 24 (permalink) Old 07-22-2007, 06:25 PM
Senior Member
2005 Xterra no effing clue
 
1_BAMF_X's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Portsmouth, VA
Posts: 278
Send a message via Yahoo to 1_BAMF_X
Wow...I was JUST getting ready to ask this very same question. I didn't install any fog lights, so I don't know why my light came on. I did unplug something when I was installing my K&N air filter, but I replugged it. So, I will see if it goes off when I drive it around. Thanks!
1_BAMF_X is offline  
post #5 of 24 (permalink) Old 01-21-2008, 06:00 PM
Veteran
2008 Super Black Xterra Off Road Titan Swapped
 
08XOR's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Goffstown, NH
Posts: 3,724
Garage
my VDC off/ Slip light came on after i took the neg battery terminal off like it said it would in the manual. i tried to reset it like the manual says:

start the engine and set the steering wheel in the straight forward position.

drive the vehicle at speeds above 10mph for at least 10 min.

the VDC off indicator light should go off indicating the traction control system is operational.

i tried this twice with no change. the first time was 13 minutes. the second was about 18-20 minutes. anybody know any other way to get the lights to go out? maybe on the highway? also i have less than 500 miles on my X.

My Xterra Build <----Click Me
08XOR is offline  
post #6 of 24 (permalink) Old 01-21-2008, 09:53 PM
Veteran
2008 Xterra S
 
Nirvana's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Austin
Posts: 552
it should turn off after driving for a little bit. you might try pushing the switch after you have been driving around for a while also. I have had this happen twice from pulling the neg. battery cable. It just needs to reset.

2008 Xterra S 4x4 M/T - My X
Mods:
Titan Susp. Swap, Fully Shrocked, Cobra 18WXSTII CB, K&N CAI with Amsoil filter, MagnaFlow Muffler
Nirvana is offline  
post #7 of 24 (permalink) Old 01-23-2008, 12:16 AM
scx
Noobie
 
scx's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Upstate SC
Posts: 3
08XOR,
My VDC off light stayed lit for about 1000 miles, (three weeks) after I disconected the battery to add Fog lights and a K&N air system. I thought I was going to have to take it to the dealership.... I had tried every suggestion I read... I drove it for about 15 miles and was sitting in a parking lot talking on the phone and reached over, pushed the VDC off switch a couple times and the light went off. I was so suprised I pulled out and drove around just to make sure it wouldn't come on again. No issues since; and it works great.
Good luck.
scx is offline  
post #8 of 24 (permalink) Old 01-23-2008, 12:26 AM
Veteran
2006 Xterra Off Road
 
PaulXyZ's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: SoCal
Posts: 1,739
Ah the VDC and slip light issue. I've read about this serveral times here and at other Xterra sites. I've had it happen about ten times in the last 14 months. As far as I can tell the lights are false indications and the VDC isn't on ... and the wheels are not slipping. I have the thing stay on for two or three hours on the way to a run but other times just for the 20 minute ride to work. The lights come one whenever they want to - but only when I start the truck up. Sitting in the garage it's not getting wet. Driving around SoCal it's not getting cold.

Shrockworks Sliders/Skids/Diff/Bumpers, fwd: ICON 2.5, aft: AC Shackles/Deaver mini-pack/Bilstien 5125s, V1, Garmin 660, Delorme PN-40, Ultragauge, Yaesu FT-8800, MileMarker SE12 w/fireline, BFG KM2's/17" MB 72, Engel 45, KC's, 338W of LED lights, custom: roof light bar and rack, fuel storage, pin striping, hi-lift, & camera mounts.
PaulXyZ is offline  
post #9 of 24 (permalink) Old 01-23-2008, 12:56 AM
Veteran
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bellflower CA
Posts: 1,099
Paul, if the lights keep coming on periodically, take it to the dealer and tell them to check out your steering angle sensor. I was able to take it in while the lights were on and when they plugged their scan tool in, it came up with that error. I had mine replaced and so far 5K miles with no ill effects. Everything now works the way it should...knocks on wood.

You guys should have this taken care of. I almost ran into a wall one time cause the roads were slick and the VDC/Slip lights were on. The computer thought i turned the VDC off and i literally drifted towards a wall. I was able to control the truck but it scared the **** out of me.

06 GRANITE "S" Xterra 4x4
285/75 Wrangler MTR Kevlars, Shrockworks Front and rear bumper, sliders, MB 72's flat black, Xoskel light cage W/ 4 Hella 500, PRG UCA'S, Radflo 3", Custom Alcan rear pack, Rear Radflo w remote res shocks, PRG shackles, Hilift extreme, Panasonic drop down TV,
xterra3100 is offline  
post #10 of 24 (permalink) Old 01-23-2008, 02:32 AM
Veteran
2008 Super Black Xterra Off Road Titan Swapped
 
08XOR's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Goffstown, NH
Posts: 3,724
Garage
thanks for the replies. ill wait a while before i take it to the dealer. i think tomorrow im gonna take it for a little road trip and see what happens.

My Xterra Build <----Click Me
08XOR is offline  
Reply

  Second Generation Nissan Xterra Forums (2005+) > Xterra Tech Topics > Electrical

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Second Generation Nissan Xterra Forums (2005+) forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome